AVG 2014 - "AVG-Secure-Search-Update.exe" nagy CPU terhelés

Az AVG Antivírus ingyenes változatával, annak kezelésével kapcsolatos kérdések és megoldásaik. Felhasználók önsegélyező fóruma.

Moderátor: avgmaster

AVG 2014 - "AVG-Secure-Search-Update.exe" nagy CPU terhelés

HozzászólásSzerző: Rmr Dátum: 2014-12-25 09:58:01

Üdv!

A Téma-ban írt fájl (különféle verziószámokkal) időnként telepíti az AVG Update, ami önmagában nem is volna baj, azonban ezek a fájlok (boot-olástól kezdve) folyamatosan 20-30%-ra terhelik hardveresen (hardver interrupt!) a cpu-t.

Amikor elfeledkezem erről, akkor rendszerint azon bukik ki a dolog, hogy pld. gépelés közben késve jelennek meg betűk, görgetések akadnak, stb. Ekkor Process Explorer-el körbenézek, és minden alkalommal ott vírit a kérdéses fáj a maga állandó cpu terhelésével.
Ilyenkor kilövöm a memóriából a fájlt, majd (egy ideje már) ki is törlöm a felhasználói dokumentum könyvtárból a fájlt/tartalmazó alkönyvtárat is és ezzel (egy ideig) megszűnik a probléma.
Van egy házi építésű NAS-om is (Intel Atom cpu-s lap, XP-vel) és az azon futó néhány program, LAN-on keresztül a win saját "net send" parancsával üzen az asztali gépemre (vagyis nekem), ha szükséges.
Az "AVG-Secure-Search-Update..." ezt az üzenetküldési parancsot is blokkolta. A NAS-on le is cseréltem az AV-t a Panda féle felhős megoldásra.
XP Pro + SP3, AVG Free 2014
P5G41-M, Intel E5300, Asus EN8600GT, 2x1GB Kingston DDR 2
Rmr
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2005-12-26 09:12:37
Tartózkodási hely: Balaton deli-part, Siófok

Vissza: AVG ingyenes változat Windows-ra

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron